Gewichtslimieten op jouw bagage - waarop letten

Geplaatst op 05-12-2022

Categorie: Reizen en recreatie

Als je gaat reizen, is het belangrijk om te weten wat de gewichtslimieten zijn voor je koffer. De gewichtslimieten voor koffers kunnen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, dus het is belangrijk om deze informatie te checken voordat je op reis gaat. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste zaken die je moet weten over gewichtslimieten voor koffers.

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat de gewichtslimieten zijn van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een standaard gewichtslimiet van ongeveer 23 kilogram voor handbagage en 32 kilogram voor ruimbagage. Dit betekent dat je koffer niet zwaarder mag zijn dan deze limieten, anders moet je extra betalen voor het extra gewicht. Het is daarom belangrijk om de gewichtslimieten te checken voordat je je koffer pakt, zodat je zeker weet dat je binnen de limieten blijft.

Als je zeker wil zijn dat jouw koffer niet te zwaar is is het aangeraden om thuis al je koffer even te wegen door gebruik te maken van een kofferweegschaal die je makkelijk en goedkoop online kan vinden. Op die manier kan je vermijden dat je, wanneer je aan de checkin-balie staat, je plots geconfronteerd wordt met heel wat extra kosten die de luchtvaartmaatschappij je wil aanrekenen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de gewichtslimiet voor koffers per luchtvaartmaatschappij kan verschillen. Sommige luchtvaartmaatschappijen